Healing & Beyond

Gun jezelf volop positieve energie!

Integral Eye Movement Therapy

Gebeurt het soms dat een situatie je emoties oproept die veel sterker zijn dan je zou verwachten van een dergelijke situatie? Of dat je je op dezelfde manier voelt wanneer je je een incident herinnert alsof het je op dat moment overkomt?

De hersenen slaat soms emoties op en roepen ze op zodra je een vergelijkbare situatie tegenkomt.

IEMT is een therapie die oogbewegingen gebruikt om hersendelen te bereiken waar oude emoties zijn opgeslagen. Na de IEMT-behandeling beleef je deze oude emoties op een meer neutrale manier.

DE IEMT-therapie is geschikt voor:

  • Stress reductie
  • Verlies verwerking
  • Burn-out voorkomen
  • Angst en depressie
  • Trauma behandeling, PTSS
  • Persoonlijkheidsontwikkeling

Waar EMDR ook met oogbewegingen werkt, is IEMT ontwikkeld rond patronen van chroniciteit die ervoor zorgen dat emotionele problemen chronisch worden. Daarom zullen mensen die EMDR al kennen, opnieuw bij IEMT ontwikkelen.

IEMT werkt direct met het emotionele systeem. Vragen leiden tot een herinnering van de kern van een problematisch gevoel in het heden. Dit is het moment waarop iemand heeft geleerd om te voelen of zo zijn. Door het toepassen van oogbewegingen op dit geheugen, begeleid je de hersenen naar een breder perspektief. Het resulteert in meer afstand, het geheugen wordt vaag, en de emotionele lading verdwijnt. Het geheugen wordt dus passief en heeft geen invloed meer op het heden. De hersenen hebben geleerd om zich anders te voelen of om anders te zijn.

IEMT heeft een post-traumatisch stress protocol dat handiger is, omdat de klant niets over de inhoud hoeft te vertellen. De gevoelens en beelden waar je onder lijdt, kun je snel en effectief werken. De klant hoeft niet de hele ervaring te herleven.

Het identiteits niveau kan worden bewerkt: identiteits onderdelen die in ontwikkeling zijn gestopt, kunnen opnieuw worden ontwikkeld.
Je werkt met het zelfbeeld: overtuigingen zoals ' Ik ben niet goed genoeg, ik ben een null, ik ben zwak, ik ben dom ' zijn vaak gemakkelijk te neutraliseren.

Je kunt hier een voorbeeld van IEMT zien: https://youtu.be/VQswNiwN7K0